مقدمه ای درباره پادکست و کاربردهای آن
در سال های اخیر بازار تولید محتوا بسیار رونق گرفته است. تغییر کانال های ارتباطی و دیجیتالی شدن رسانه ها دلیل این محبوبیت می باشد. پادکست نوعی رسانه دیجیتالی است که مطالب را در قالب صوت و از طریق اینترنت به مخاطب انتقال می دهد. کلمه پادکست یا podcast از ترکیب و تلفیق دو واژه انگلیسی Pod+Broadcast تشکیل یافته و به معنای پاد پخش یا تدوین صوتی می باشد.
لوازم صوتی مورد نیاز برای گویندگی بر کیفیت و رسیدن به نتیجه مطلوب تاثیر مستقیم دارد. به همین دلیل در تولید پادکست، شناخت ابزار مناسب در کنار دیگر فاکتورها اهمیت پیدا خواهد کرد. دامنه کاربرد پادکست ها امروزه بسیار گسترده شده که در ادامه به بیان آنها خواهیم پرداخت.
کاربرد پادکست در کسب و کار
تولید پادکست به کسب و کارهای نوپای کوچک و بزرگ در جلب اعتماد مخاطب و تبدیل شنونده به مشتری وفادار نقش مهمی دارد. محتوای صوتی در مقایسه با نوع متنی آن، اطلاعات را با جزئیات بیشتر منتقل کرده و لحن و احساسات را نیز به گوش مخاطب می رساند. بسیاری از کسب و کارهای بزرگ برای برندسازی و معرفی بهتر خود و خدمات خود از پادکست های حرفه ای استفاده می کنند.
کاربرد پادکست در آموزش
دو فاکتور مهم و اصلی در مورد محتواهای آموزشی، صدا و تصویر می باشد. با تولید پادکست ها و ویدئوکست های آموزشی، مطالب بهتر و اثرگذار تر به مخاطب القا خواهند شد. بسیاری از رسانه ها امروزه آموزش های خود را به صورت غیر حضوری و از طریق محتواهای صوتی ارائه می دهند. محتواهای صوتی برای آموزش کودکان، دانش آموزان و دانشجویان کم بینا یا نابینا بسیار موفق عمل کرده اند. در تکنیک آموزش در خواب نیز از پادکست در تولید محتوای آموزشی کمک گرفته شده است.
کاربرد پادکست در بازاریابی
کسب و کارهای مختلفی با تولید پادکست های تبلیغاتی جذاب، ذهن مخاطب را درگیر خدمات یا محصولات خود می کنند. محتوای صوتی توسط گوگل قابل آنالیز نبوده و نمی تواند در بهبود سئوی سایت به طور مستقیم تاثیرگذار باشد. وجود پادکست در صفحات یک وبسایت، مخاطب را به مدت طولانیتری در صفحات آن نگاه داشته و رنک سایت بالاتر خواهد رفت.
کاربرد پادکست در سرگرمی
یکی از مهمترین کاربردهای پادکست، نقشی است که این فایل های صوتی در سرگرم کردن و پر کردن اوقات فراغت مخاطب دارند. کتاب های صوتی جذاب و شنیدنی، سخنرانی های انگیزشی، آهنگ ها و موسیقی های آرامش بخش و مدیتیشنی، نمایشنامه های صوتی و … در دسته پادکست های سرگرم کننده جای می گیرند. افراد زیادی با تولید کتاب های صوتی و فروش آن کسب درآمد می کنند. این افراد با استفاده از یک میکروفون یقه ای حرفه ای برای پادکست، می توانند محتواهای خود را با کیفیتی خوب ضبط کرده و به فروش برسانند.
کاربرد پادکست در اخبار
پایه و اساس یک محتوای خبری بر صوت و تصویر بنا شده است. این روزها تعداد شنونده ها و مخاطبان علاقه مند به شنیدن پادکست ها و محتواهای صوتی خبری به شدت افزایش یافته است.
تاثیر تجهیزات حرفه ای در کیفیت پادکست
برای تولید پادکستی با صدای واضح، تمیز و با کیفیت وجود تجهیزات حرفه ای و مناسب ضرورت دارد. زمانی که به بررسی لوازم صوتی مورد نیاز برای گویندگی و تولید محتوای صوتی می پردازیم، با دو دسته پادکست مواجه هستیم. پادکست گروهی و انفرادی این دو گزینه اند.
در تولید پادکست انفرادی ضبط با کیفیت صدای گوینده و رسایی کلام او اهمیت زیادی دارد. بر همین اساس در تولید این نوع محتوای صوتی وجود تجهیزات، میکروفون ها و دستگاه های ضبط حرفه ای لازم و ضروری به نظر می رسد. تجهیزاتی که صدا را بدون عیب و به طور واضح به ثبت و ضبط برسانند.
در تولید پادکست های گروهی، صدا از طریق چندین منبع تولید می شود. در تولید این نوع محتوا، به تجهیزات خاصی نیاز می باشد که تعامل خوبی را بین صدای گویندگان به وجود آورد. در این شرایط لوازم صوتی مورد نیاز برای گویندگی، انواع میکروفون های حرفه ای، نرم افزارهای مربوط به تدوین صوت و میکسرهای صدا هستند. برای خرید آنلاین بهترین برند میکروفون یقه ای و دیگر تجهیزات حرفه ای برای ضبط پادکست به فروشگاه اینترنتی SPL Market سری بزنید.
برای تولید پادکست از چه میکروفونی استفاده می شود؟
با توجه به جایگاه ویژه ای که محتواهای صوتی در میان کاربران به دست آورده اند، کیفیت تولید پادکست نیز اهمیت بیشتری پیدا کرده است. بر همین اساس میکروفون های مختلفی با امکانات و کیفیت ضبط صدای متفاوت در بازار عرضه شده و قابل انتخاب هستند. هر چه این وسیله از کیفیت بالاتری برخوردار باشد، در آماده سازی و تولید پادکست بهتر عمل خواهید کرد.
میکروفون های USB به سادگی قابل راه اندازی بوده و نیازی به رابط صوتی جداگانه ندارند. میکروفون های XLR، برای استفاده به واسطه صوتی مجزا احتیاج دارد؛ اما در عوض صدا را با کیفیت بالاتری ضبط می کنند. داشتن یک میکروفون یقه ای مناسب برای تولید محتوا نیز می تواند نتیجه ای مطلوب برای گویندگان مبتدی و حرفه ای به همراه داشته باشد.
سایر تجهیزات مورد نیاز برای ساخت پادکست
میکروفون از جمله اصلی ترین و مهم ترین لوازم صوتی مورد نیاز برای گویندگی است. با این وجود، تجهیزات دیگری نیز برای ضبط موفقیت آمیز صدا نیاز است که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
- هدفون: وسیله ای که همراه همیشگی میکروفون برای تولید پادکست بوده و یکی از مهم ترین لوازم صوتی مورد نیاز برای گویندگی محسوب می شود.
- دسته بوم: این وسیله به شما در حین ضبط صدا آزادی حرکت و عمل می دهد. زمانی که دسته بوم به میکروفون متصل شود، نگرانی کاهش قدرت صدا در حین ضبط وجود نخواهد داشت؛ چرا که دسته بوم بر اساس فاصله گوینده تا میکروفون، قدرت و میزان بلندی صدا را تنظیم خواهد کرد.
- میکسر صدا: برای تولید یک پادکست بی عیب و نقص، وجود میکسر صدا ضروری به نظر می رسد. این وسیله نیز یکی از لوازم صوتی مورد نیاز برای گویندگی محسوب شده و با تنظیم فرکانس های ورودی و خروجی، صداهای غیر لازم و مزاحم را حذف می نماید. ضبط پادکست های گروهی به کمک میکسر صدا به سادگی امکان پذیر خواهد بود.
- پاپ فیلتر: از دیگر لوازم صوتی مورد نیاز برای گویندگی که به ارتقاء کیفیت صدای ضبط شده کمک می کند، پاپ فیلتر است. این دستگاه با فیلتر کردن و حذف صدای سوت یا نویز هایی که در حین ادای حروف توسط خواننده به وجود می آیند، محتوایی واضح و قابل فهم را نتیجه می دهد.
کلام پایانی
تولید پادکست نیاز به آگاهی، کسب تجربه و تجهیزات خاص خود دارد. در این مطلب سعی داشتیم شما را با اصلی ترین لوازم صوتی مورد نیاز برای گویندگی آشنا کنیم. چنانچه به مقوله تولید محتوای صوتی علاقه مندید و قصد خرید تجهیزات حرفه ای آن را با قیمت مناسب دارید، به شما مجموعه SPL Market را پیشنهاد می دهیم. این فروشگاه، راه خرید محصولات صوتی و تصویری را برای خریداران خود با هر سطح درآمدی به سادگی فراهم نموده است. این مجموعه با تکیه بر دانش و تخصص کادر مجرب خود و با بیش از یک دهه سابقه درخشان در حوزه فروش محصولات صوتی و تصویری، توانسته رضایت کلیه مشتریان خود را به دست آورد.
اگر می خواهید بدانید برای شروع کار تولید پادکست چه میکرفون و تجهیزاتی مناسب تر است یا به دنبال پاسخ این سوال هستید که براکت تلویزیون ثابت بهتر است یا متحرک کافی است از تجربه کارشناسان فنی و پشتیبانی این مجموعه کمک بگیرید.