میکروفون یک مبدل است که انرژی را از شکلی به شکل دیگر تبدیل می کند. میکروفون انرژی موج مکانیکی را گرفته و آن را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند تا صدا تقویت، تغییر و ضبط شود. انواع مختلفی از میکروفون ها وجود دارد. طراحی متفاوت میکروفون ها می تواند بر نحوه ضبط صدا تاثیر بگذارد. برخی از انواع میکروفون مانند میکروفون های مایع یا کربنی منسوخ شده اند. میکروفون هایی مثل میکروفون های کاندنسر و میکروفون های نواری امروزه استفاده می شوند.
چرا میکروفون ها انواع مختلفی دارند؟
میکروفون ها اندازه های دیافراگم و الگو های قطبی متفاوتی دارند که این دو عامل بر نحوه دریافت صدا تاثیر می گذارند. انواع مختلف میکروفون به شما این امکان را می دهد بهترین پیکاپ را برای انواع مختلف صدا ها پیدا کنید. به طور مثال میکروفون های اتاق برای گیتار آکوستیک تفاوت قابل توجهی با میکروفون های باس دارند که برای ضبط فرکانس های پایین طراحی شده اند. به عبارت ساده تر انواع میکروفون انواع مختلفی از صدا را ضبط می کنند. یک مدل میکروفون بهتر از بقیه نیست و نمی تواند برای هر موقعیتی مناسب باشد. قبل از خرید باید بفهمید کدام نوع میکروفون برای موقعیت شما در حال حاضر بهتر است.
آشنایی با انواع میکروفون
- میکروفون های ثابت: میکروفون های ثابت روی میز ها یا برای سخنرانی ها استفاده می شوند. سیم کشی پنهان است و فاصله میکروفون و بلندگو ثابت است. شخصی که صحبت می کند میدان صوتی اطراف میکروفون را تغییر می دهد.
- میکروفون های دستی: میکروفون های دستی، سیمی یا بی سیم در برخی از شرایط لازم می باشند. این میکروفون ها برای سخنرانان آموزش دیده مناسب هستند اما کسانی که آموزش ندیده اند میکروفون را ممکن است در فاصله اشتباهی از دهان خود نگه دارند.
- میکروفون لاوالیر: یکی دیگر از انواع میکروفون، میکروفون های لاوالیر می باشند. این میکروفون ها سبک هستند و کاربرد زیادی برای عموم مردم دارند. این میکروفون ها را می توان روی گوشی، موبایل، دستگاه میکسر و … نصب کرد.
قدرت فانتوم پاور چیست؟
برای درک تفاوت انواع میکروفون فهمیدن قدرت فانتوم مهم است. میکروفون ها می توانند فعال یا غیر فعال باشند. میکروفون های فعال برای داشتن عملکرد بهتر نیاز به منبع تغذیه اضافی از طریق فانتوم پاور دارند. برق فانتوم معمولا برای میکروفون های خازنی مورد نیاز است. میکروفون های خازنی را جزو میکروفون های فعال در نظر می گیرند، در حالی که میکروفون های داینامیک و اکثر میکروفون های نواری غیر فعال هستند و نیازی به برق خارجی ندارند.
سه نوع اصلی میکروفون برای ضبط
وقتی صحبت از ضبط به میان می آید سه نوع میکروفون اصلی وجود دارد: میکروفون های کاندنسر، میکروفون های نواری و میکروفون های پویا یا همان داینامیک. انواع دیگری از میکروفون ها مانند کربن، کریستال، دو عنصر یا تفنگ ساچمه ای وجود دارد.
میکروفون های داینامیک: میکروفون های دینامیکی یکی از قوی ترین و پرکاربرد ترین انواع میکروفون هایی هستند که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند. میکروفون پویا در حین اجرا های زنده یا هنگام ضبط ژانر هایی مانند موسیقی راک یا هیپ هاپ استفاده می شود. میکروفون های بی سیم معمولا نوعی از میکروفون پویا هستند. میکروفون های داینامیک برای ضبط صدا های بلندتر طراحی شده اند و آن ها برای ضبط درام، گیتار و … و همچنین آواز عالی هستند. میکروفون های دینامیک معمولا جزو ارزان ترین گزینه های میکروفون در بازار هستند.
میکروفون کاندنسر: میکروفون های کاندنسر یا همان خازنی برای ضبط صدا های روشن و ملایم طراحی شده اند و نسبت به میکروفون های پویا و نواری، فرکانس پایین تری دارند. میکروفون های کاندنسر برای شارژ به منبع تغذیه نیاز دارند. اکثر میکروفون های کاندنسر دارای یک دیافراگم فلزی شارژ شده هستند که به یک صفحه فلزی جامد متصل شده اند. میکروفون های کاندنسر حساس هستند و ممکن است در اثر ضربه آسیب ببینند. این میکروفون ها باید با دقت نگهداری شوند تا سالم بمانند.
به طور کلی میکروفون های کاندنسر دو دسته هستند: میکروفون های دیافراگمی کوچک و میکروفون های دیافراگمی بزرگ. میکروفون های دیافراگمی بزرگ دارای پاسخ فرکانسی نسبتا گرد هستند و آن ها برای ضبط استریو وکال مناسب هستند. بسیاری از میکروفون های دیافراگمی بزرگ الگو های قطبی متفاوتی دارند که به خریدار این امکان را می دهند میکروفون خود را بر اساس نیاز های خود تهیه کند. در بیشتر موارد، از الگوی کاردیوئید برای ضبط صدا استفاده می شود.
میکروفون نواری: از نظر ساختاری می توان میکروفون های ریبون را در دسته میکروفون های داینامیک طبقه بندی کرد. این میکروفون ها بسیار حساس هستند و صدای گرمتری دارند. میکروفون های نواری معمولا دارای دیافراگم بزرگ و الگو قطبی 8 قطبی هستند. این میکروفون ها برای گرفتن فرکانس های پایین عالی هستند. همچنین میکروفون نواری تقریبا شبیه گوش ما عمل می کند و به راحتی می تواند صدا های محیط را دریافت کند. به همین دلیل این میکروفون طبیعی ترین صدا را تولید می کند اما به دلیل حساسیت بالایی که دارد بیشتر در استودیو های حرفه ای ضبط استفاده می شود.
انواع میکروفون و نحوه انتخاب بهترین میکروفون
ژانر خود را در نظر بگیرید
اگر می خواهید صدا یا صداهای ساز را با میکروفون خود ضبط کنید، باید سبک موسیقی را که می خواهید با میکروفون خود ضبط کنید را در نظر بگیرید. به طور مثال صدا های قدرتمند با ژانر هایی مانند رپ و راک با میکروفون های داینامیک به بهترین وجه ضبط می شوند. ژانر هایی مانند پاپ بهتر است با میکروفن های خازنی ضبط شوند که صدا را نرم تر و دقیق تر می کنند.
در مورد نحوه استفاده از میکروفون فکر کنید
- میکروفون های مخصوص ضبط صدا: از نظر تئوری می توانید برای ضبط صدای انسان از هر نوع میکروفونی استفاده کنید. در بیشتر موارد ضبط صدا با میکروفون های کاندنسر یا همان خازنی انجام می شود.
- میکروفون مخصوص ابزار و ساز ها: میکروفون های کاندنسر حساس با دیافراگم بزرگ یا میکروفون های نواری، برای سازهایی مثل گیتار مناسب نمی باشند. برای صدا های بلند تر در محدوده فرکانس متوسط می توانید یک میکروفون کندانسور دیافراگمی کوچک تهیه کنید. برای ساز هایی با فرکانس پایین می توانید از میکروفون های نواری استفاده کنید چرا که این میکروفون ها می توانند صدا های پایین را به خوبی دریافت کنند.